Concurs

IELTS

Exams

Teenagers Today

Concurs de creatie artistica scurt metraj in limba engleza

Prima editie, Bucuresti, 20-21 februarie 2016

Hotel Radisson Blu

Eveniment dedicat elevilor de liceu

Ai talent, spirit de echipa si cunosti bine limba engleza?

Pune-ti abilitatile si prietenii la lucru si realizeaza un trailer/short movie pe o tema data si inscrie-te intr-o competitie cu premii atractive!

Cum particip?

Pasul 1. Formeaza o echipa de maximum 3 membri. Scrie, impreuna cu colegii tai, un scurt scenariu in limba engleza, care sa poata deveni un trailer/short video, intre 2 si 4 minute. Poti alege din lista de mai jos una din temele propuse.

Pasul 2. Impreuna cu colegii tai, filmeaza si monteaza materialul ales. Poti folosi orice fel de echipament video si orice program de montaj existent. Nu este nevoie de o filmare profesionista, dar va trebui sa te asiguri de calitatea imaginii si a sunetului. Nu uita sa incluzi in material si numele tuturor celor care au participat la crearea filmului, si obligatoriu numele liceului din care faci parte.

Pasul 3. Completeaza formularul de inscriere atasat si trimite-l la adresa de email office@ilse.ro. Impreuna cu formularul respectiv, trimite filmul in varianta finala (de preferat in format mp4), folosind unul dintre programele de upload de pe internet (iti recomandam https://www.wetransfer.com), la adresa de email office@ilse.ro , nu mai tarziu de 16 februarie 2016.

 • Iti recomandam sa iti alegi un profesor indrumator pe care sa il mentionezi in formularul de inscriere. Profesorii indrumatori primesc premii speciale si certificate de participare.
 • Materialele cu continut neadecvat de limbaj sau imagine vor fi descalificate. Nu se vor accepta materiale care aduc injurii sau pot fi considerate ofensive, instigatoare, sau care incurajeaza comportamente neadecvate tinerilor sub 18 ani.
 • Filmul in varianta finala trebuie sa contina urmatoarele elemente: dialog si/sau monolog, scene filmate in interior si/sau exterior, sunet calitativ, muzica de orice gen ca fundal sonor. Se pot folosi scene filmate recent sau mai vechi, precum si orice fel de resurse care sa contribuie la efectul dramatic . Actorii pot fi selectati dintre colegii tai.
 • Participarea este gratuita pentru toti elevii de liceu.

 Teme propuse pentru concursul Teenagers Today

 1. Imagine what your first year of college looks like.
 2. The classics never die (adaptations from the Romanian or international writers that you studied in the high school curriculum) OR
 3. My team’s Free choice 

Desfasurare concurs:

Intre 16-19 februarie 2016 toate materialele primite vor fi vizionate de catre organizatori si dintre ele, vor fi pre-selectate 5 pentru etapa finala (vezi lista de criterii de pre-selectie mai jos).

Dintre acestea, 3 filme vor fi  declarate castigatoare, respectiv vor primi premiul I, II si III, in urma deciziilor unei comisii, care va acorda puncte pe criterii.

Premierea se va face in cadrul evenimentului World Education Fair. Detaliile legate de orar va vor fi comunicate in timp util.

Toate echipele care trimit materiale pana la data limita de 15 februarie vor primi diplome de participare.

Premiul de Popularitate se va acorda acordat de catre public, pe pagina de Facebook a Integraledu. (link)

Prietenii tai, profesorul indrumator si/sau membrii familiei sunt invitati sa viziteze standul de proiectie in cele doua zile de targ.

Criterii de pre-selectie pentru etapa finala:

 • Materialul trimis trebuie sa fie o creatie originala, productie proprie. Se pot accepta prelucrari (parodii sau interpretari ale creatiilor internationale) doar daca scenariul este rescris si include o interpretare proprie.
 • Scenariul trebuie sa nu contina limbaj licentios sau scene neadecvate.
 • Este preferabil ca materialul sa fie conceput pe baza uneia din temele incluse in regulamentul concursului. Pot fi acceptate si creatii orginale pe alte teme, daca acestea vor fi considerate de juriu ca fiind adecvate concursului.
 • Materialul nu va fi mai scurt de 2 minute, dar nu va depasi durata de 4 minute.
 • Nu se vor selecta filme care au calitate slaba de sunet/imagine sau care sunt productii exclusiv individuale; se incurajeaza alcatuirea unei echipe de maximum 3 membri.
 • Se vor califica doar materialele care sunt exclusiv in limba engleza, sau care au subtitrare in limba engleza.
 • Scenariul trebuie sa fie cat mai dinamic. Se vor acorda puncte suplimentare pentru originalitatea si creativitatea autorilor.
 • Materialul va fi insotit de un titlu sugestiv si va transmite un mesaj pozitiv audientei.
 • Materialul va primi puncte suplimentare pentru originalitatea costumelor, a decorurilor si a efectelor dramatice de orice fel folosite.
 • Filmele alese vor face parte din urmatoarele genuri: comedie, drama, comedie romantica, fantasy sau Science-Fiction. Materialele apartinand altor genuri vor fi acceptate doar daca juriul le va considera adecvate.

Criterii de selectie pentru etapa finala, alegerea celor mai bune 3 filme:

 • Originalitatea scenariului si creativitate artistica (decor, costume, machiaj, filmare, montaj, interpretare artistica)
 • Claritatea mesajului din material
 • Impresia artistica asupra audientei

Se vor acorda urmatoarele premii:

Marele Premiu – fiecare membru al echipei primeste cate un Ipad

Premiul special – (Best  English Skills) – fiecare membru al echipei primeste un loc gratuit in Tabara de engleza EduCamp Sinaia, Iulie 2016

Premiul de popularitate – fiecare membru al echipei primeste cate un Ipod

Premiile vor fi acordate in cadrul targului, pentru a intra in posesia lor este necesar sa fii acolo impreuna cu echipa ta.

Regulament concurs

Prin inscrierea la concursul Teenagers Today organizat de Interaledu Language School declar ca sunt de acord cu urmatoarele:

Nu se vor accepta materiale trimise dupa data limita de inscriere (16 februarie 2016).

Varsta necesara a participantilor trebuie sa fie intre 15-18 ani. Toti participantii trebuie sa fie elevi de liceu, clasele IX-XII, intr-un liceu din Romania, public sau privat.

Participantii trebuie sa aiba un profesor indrumator/tutore legal pentru inscrierea la concurs. (aceasta se va mentiona in Formularul de Inscriere)

Materialele trimise trebuie sa fie creatii originale, realizate la o calitate tehnica rezonabila, care sa poata facilita aprecierea din partea juriului. Orice material care nu poate fi vizionat (imagine neclara, intunecata sau prea luminoasa, sunet defectuos etc) va fi descalificat.

Materialele vor avea un continut decent, un limbaj adecvat si nu vor include scene de nuditate, consum de substante interzise (droguri, alcool, tutun etc) sau replici/imagini ofensatoare la adresa minoritatilor etnice, religioase, politice, sexuale sau de orice alta natura.

Materialele trimise pot fi folosite de Integraledu in scop promotional sau de orice alta natura.

Datele personale trimise in cadrul concursului pot fi folosite de Integraledu pentru trimiterea de informatii in scop comercial.

 

Nume si Prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Curs Dorit